Hello Cupcake!

 



Igår gjorde jag mitt livs första cupcakes! En kompis från Kanada undrade om jag ville komma över och baka cupcakes. Hon hade fått en cupcake-bok med just namnet Hello Cupcake och var sugen på att prova! Ett tillfälle att lära sig göra cupcakes av en person som har vuxit upp med cupcake-bakning försitter man ju inte i första taget...! Rustade med strössel, muffinssmet och frosting skred vi till verket. Tyvärr blev frostingen lite för lös för att man skulle kunna spritsa mer avancerade mönster som dem i boken, men vi lyckades få till lite blommor och andra mönster, och till och med en liten kyckling!
Vi använde som ni ser klassiska svenska muffinsformar, men för att få dem att inte flyta ut så ställde vi dem i en muffinsplåt av silikon (non-stick funkar också! tex en sån här är perfekt både att baka och transportera sina cupcakes i). Då faller inte väggarna utåt och muffinsen blir höga och fina! Nästa projekt blir att göra Halloween-cupcakes, det ska bli spännande!
Cupcakesen fick mycket bra beröm när jag kom hem till Erik med dem - frosting, nam nam! Men eftersom killen hatar smörkräm behöver man kanske inte säga vad frostingen innehåller...