Höstiga Äppelsnitt

När jag ändå var i baktagen bestämde jag mig för att pröva att baka någon ny sorts småkakor.
Jag bläddrade runt i Sju Sorters Kakor och hittade ett recept med namnet Möra äppelsnitt - mördegskakor med äppelmos i en sträng på mitten. De lät underbart höstigta och så hade jag ju en burk av mammas äppelmos i frysen - perfekt! Såklart var jag tvungen att mixtra lite med receptet - jag pudrade över lite kanel och farinsocker innan gräddningen - för vad är väl äpplen utan kanel och socker?



Det här behövs till ca 30 kakor

Mördeg
100g smör eller margarin
2½ dl vetemjöl
3 msk socker
1 msk grädde (jag tog mjölk, det funkade fint, men degen blev lite kladdigare)

Garnering
Äppelmos
Kanel
Socker (valfri sort, jag tog farin)


Instruktioner

Blanda alla ingredienserna till en deg, låt den vila i kylskåp ett par timmar (hade inte jag tålamod till, den fick vila 30-40 min)
Sätt ugnen på 200°C
Rulla ut degen till två längder ca 30 cm långa och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Här tog jag en kavel och plattade till längderna lite, då gick det lättare att göra fördjupningen sedan.
gör en fördjupning längs mitten på varje längd, lägg i äppelmos.
Strö över lite kanel och socker
Grädda längderna mitt i ugnen ca 10-12 minuter
Skär dem i bitar genast och låt svalna

Äppelmos appliceras...


... och så lite kanel och farin


Boken Sju sorters kakor hittar du hos Bokus, Adlibris och CDON