Köttfärssås

Jag kom hem med 1.6 kg köttfärs härom dagen så idag blev det en sats köttfärssås och spagetti till middag. I vår gjutjärnsgryta går det alltid ner en stor sats så vi gör alltid grytan full. Den får stå och puttra så länge som möjligt för maximal smak, det är något med gjutjärn som gör köttfärssåsen fantastiskt god! En sats enligt nedan räcker, föruton till middag och matlådor för oss två till en burk köttfärssås som fryses in och används i lasagne en vecka senare. 
 
Köttfärssås

1 kg nöttfärs
2 gula lökar
2 burkar skivade champinjoner
2 förp passerade tomater
2 st knorr fond du chef beef
Salt, vit- och svartpeppar, paprikapulver, chiliflakes, vitlökspulver och basilika efter smak.
 

Stek finhackad lök och köttfärs i smör i gjutjärnsgrytan
Låt champinjonerna rinna av och skär dem i mindre bitar om det behövs
Låt champinjonerna steke med köttfärsen och löken tills lite av vätskan har gått ur dem
Tillsätt passerade tomater och knorr fond du chef
Låt puttra på svag värme minst 10 minuter men gärna någon timme för bästa smak
Smaka av med salt, peppar och kryddor.