Kycklinggryta med Red Curry paste och kokosmjölk




Härom kvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk.
Receptet är väldigt likt mitt tidigare, men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta.


Thaigryta med kyckling och röd curry
3-4 port

500 g Kycklingfilé
400 ml Santa Maria Coconut Milk Light
1 gul lök
50 g morötter
50 g Haricot verts
2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste


Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor
Skala löken och strimla den på längden
Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator
Stek kycklingen
Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen
Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta
Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak
Låt koka ihop
Servera med ris


Foto: Tina