Potatis- och Löksoppa



En god och lättlagad soppa på potatis och lök som råkar vara både nyttiga och billiga ingredienser. Soppan passar både som förrätt eller som hel måltid med några skivor gott bröd till!


Potatis- och löksoppa
3-4 portioner

500 g Potatis, fast sort
300 g gul lök
½ msk smör
1 knippe salladslök (låg i min kyl och behövde användas, men kan uteslutas)
1.5 L vatten
3 buljongtärningar
salt & peppar
1 tsk paprikapulver


Skala potatisen, skär i tärningar ca 1x1 cm
Skala och strimla löken
Skölj och strilma salladslöken
Stek löken i smöret i en kastrull (som rymmer minst 3L) tills den mjuknar och fått lite färg
Tillsätt vattnet och låt koka upp
Smula ner buljongtärningarna och låt soppan koka tills potatisbitarna är mjuka
Smaka av med salt, peppar och paprikapulver

 
Foto: Tina