Varm mexikansk smörgåstårta



 

Vad är väl fredagsmys om inte lättlagad och god mat? I mitt fall ska det gärna vara rejält med ost också!
Den här varma smörgåstårtan hade kollegan Lena med sig i matlåda för några veckor sedan och jag blev såklart sugen på att prova!
Receptet är beräknat för 5 portioner och passar utmärkt att dubblera om man behöver bjudmat till flera!
Och eftersom smörgåstårtan nästan lagar sig själv kan man gärna göra en stor sats och frysa in till matlådor!


Varm mexikansk smörgåstårta
5 portioner (minst! den är mäktig!)

½ paket hönökaka (3 "halvmånar")
riven ost

Köttfärsröra
500 g köttfärs
1 lök
2 msk chilisås
1½ dl majs
1 påse tacokrydda

Fyllning 1
200 g mjukost (eller philadelphiaost om man inte gillar mjukost)
2 dl lätt crème fraiche
2 paprikor

Fyllning 2
2 dl lätt crème fraiche paprika chili
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°C
Skala och hacka löken
Stek köttfärs och lök, blanda i tacokrydda, chilisås och majs
Hacka paprikan, blanda ihop de två fyllningarna
Lägg en hönökaka på en plåt med bakplåtspapper och bred hälften av fyllning 1 på den
Täck med hälften av köttfärsröran
Lägg en ny hönökaka ovanpå och bred på fyllning 2
Lägg på den sista hönökakan och bred på fyllning 1, köttfärsröra och täck gärna med lite riven ost
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min

Servera med sallad, nachochips och salsa eller någon annan trevlig dip!


Foto: Tina

Vad är väl fredagsmys om inte lättlagad och god mat? I mitt fall ska det gärna vara rejält med ost också!
Den här varma smörgåstårtan hade kollegan Lena med sig i matlåda för några veckor sedan och jag blev såklart sugen på att prova!
Receptet är beräknat för 5 portioner och passar utmärkt att dubblera om man behöver bjudmat till flera!
Och eftersom receptet är så lättlagat kan man gärna göra en stor sats och frys in till matlådor!


Varm mexikansk smörgåstårta
5 portioner (minst! den är mäktig!)

½ paket hönökaka (3 "halvmånar")
riven ost

Köttfärsröra
500 g köttfärs
1 lök
2 msk chilisås
1½ dl majs
1 påse tacokrydda

Fyllning 1
200 g mjukost (eller philadelphiaost om man inte gillar mjukost)
2 dl lätt crème fraiche
2 paprikor

Fyllning 2
2 dl lätt crème fraiche paprika chili
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°C
Skala och hacka löken
Stek köttfärs och lök, blanda i tacokrydda, chilisås och majs
Hacka paprikan, blanda ihop de två fyllningarna
Lägg en hönökaka på en plåt med bakplåtspapper och bred hälften av fyllning 1 på den
Täck med hälften av köttfärsröran
Lägg en ny hönökaka ovanpå och bred på fyllning 2
Lägg på den sista hönökakan och bred på fyllning 1, köttfärsröra och täck gärna med lite riven ost
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min

Servera med sallad, nachochips och salsa eller någon annan trevlig dip!


Foto: Tina