Fläskfilégryta med tropiska smaker



För några dagar sedan damp det ner ett kuvert innehållandes ett presentkort på Kelda-soppor i vår brevlåda. Mycket välkommet eftersom vi gillar att testa nya produkter och recept här hemma!

Ikväll testade vi Karibisk soppa med smak av röd curry, ingefära och ananas. Det visade sig att den 5dl stora soppförpackningen gjorde sig utomordentligt bra som grytbas till en egenkomponerad fläskfilégryta med inspiration av Flygande Jakob. Det blev en supergod gryta med massor av smak som var både snabb- och lättlagad!


Tropisk fläskfilégryta
4-5 pers


1 st fläskfilé
1 förp Kelda Karibisk soppa
1 banan
1 ananas (helst färsk, men annars funkar det med en rejäl burk ananasringar)
2 msk chilisås
2 dl salta jordnötter
1 dl mellanmjölk
1 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
salt och peppar
Ris


Jag tycker det är enklast att tillagar grytor i en stekgryta, men har man ingen så funkar en stor djup stekpanna istället.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen

Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor
Skala ananasen dela den i 4 delar på längden och skär bort mittstocken. Skiva i centimetertjocka skivor.
Skala och skiva bananen
Stek ananasen, ta upp och lägg åt sidan
Stek fäskfiléskivorna, tillsätt ananasen, bananskivorna och jordnötterna
Häll över soppan och rör om väl
Späd med mjölken (bananen kommer smälta ner i grytan och fungerar som en redning när den kokar)
Smaka av med kryddorna
Låt puttra under lock en liten stund, rör om då och då.

Servera med ris och gärna lite finstrimlad paprika.