Gamla saker från mormors skåp och lådor


När jag var hemma och hälsade på päronen nyligen fick jag en glad överraskning - mamma och mormor hade rotat igenom skåp och lådor och hittat lite gamla bakartiklar som ingen i familjen använder längre.
Tills de gav dem till mig! Det är verkligen underbart att få använda verktyg som har gått i arv i generationer och att tänka sig någon i släkten som kanske har stått och knådat ihop likadana rågsiktskakor som jag bakar idag - svindlande!

Först fiskade de fram en fin gammal brödnagg i luffarslöjd, precis en sån som jag har varit på jakt efter länge! Och sedan en rejäl trave kakformar som Morfar alltid gjorde mandelmusslor i till jul (knappt hälften av dem fick plats på bild, det var en hel påse full!). Får se om det blir jag som bakar mandelmusslor till jul i år, men först ska jag baka något smarrigt i dem till sommaren, har några idéer så vi får se vad det blir!
#1 - - Sara:

SV: Javisst, svamp är riktigt gott! Haha förstår att det skulle vara svårt att hålla sig borta om man hade de där liggandes hemma :) Imorgon blir det muffinsbak här, får se hur det går med att hålla sig borta från dem :)