Italiensk pastasås med kyckling och soltorkade tomater

Tro det eller ej, men det måste inte alltid vara så komplicerat att laga mat med massor av smak som för tankarna till solen och värmen i Italien!
Den här pastasåsen är ett fantastiskt sätt att få in lite mysig väldoftande mat i vardagen - för den är både fantastiskt god och går galet snabbt att laga!


Till 3 portioner behövs

2 kycklingfiléer
8-10 (eller en hel burk om man tycker om) soltorkade tomater, avrunna och skurna i bitar. För den som inte tycker om konsistensen på soltorkade tomater går det bra att använda några matskedar kräm av soltorkade tomater istället.
5-8 kuber fryst hackad spenat (ca 30-40 g) Det går bra att använda färsk hackad spenat också!
1 förp grädde av valfri fetthalt (Jag använder Kelda LagaLätt 5%)
2 vitlöksklyftor
nymald svartpeppar


Skär kycklingfiléerna i små bitar och stek dem
Pressa vitlöksklyftorna över de stekta kycklingbitarna och tillsätt tomaterna och spenaten
Låt den frysta spenatan tina i stekpannan och se till att det mesta av vattnet kokar bort
tillsätt grädden och låt puttra en stund
Smaka av med nymald svartpeppar
Servera med nykokt pasta


Foto: Tina