Chocolate chip raspberry crumble



Den här pajen fick mina kära kollegor till fredagsfika härom veckan.
Den togs emot med stående ovationer - men vad förväntar man sig egentligen när man kombinerar smulpaj med hallon och havregryn med mörk choklad och krämig vaniljglass?
Himmelskt god paj som ni måste prova så fort ni har lite hallon över!


Hallonpaj med choklad
ca 8 bitar

Fyllning
500 g hallon
1 dl socker
1½ msk potatismjöl

Smuldeg
100 g smör eller margarin
3 msk socker
1-1½ dl vetemjöl
2 dl havregryn
50 g mörk choklad (Lindt eller Marabou! INTE blockchoklad!)


Sätt ugnen på 225°C
Blanda fyllningen i en pajform
Rör ihop smör, socker, mjöl och havregryn till en smulig deg
Hacka chokladen grovt och blanda ner i smuldegen
Täck hallonfyllningen med smuldegen
Grädda i medre delen av ugnen ca 10 min
Flytta upp pajen till mitten av ugnen och grädda ytterligare 5 min tills den har fått fin färg
Genom att grädda på olika nivåer undviker man att bränna chokladen

Servera med vaniljglass


Foto: Tina