Tacopaj

Vissa gånger känner man helt enkelt inte för att sitta och slabba med tacos och tortillas och kladda ner sig. Ett lite vuxnare alternativ blir en enkel tacopaj som passar lika bra på någon av sommarens bufféer som på vinterns mysiga innemiddagar. Passande nog så blir den också mitt bidrag till juni månads "Månadens blogg" på Matfeed.se

Tacopaj
4-5 pers

Pajdeg
3 dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
125 g margarin
75 g kesella lätt
¾ tsk salt
4-5 msk vatten
Pensling: uppvispat ägg, vatten eller mjölk

Fyllning
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
2 dl lätt creme fraiche

Sätt ugnen på 225°C
Knåda ihop pajdegen
Klä en pajform med ¾ av degen, nagga med en gaffel
Stek köttfärsen, tillsätt tacokrydda och creme fraiche
Häll fyllningen i pajskalet, vik ner kanten på pajskalet över fyllningen så slipper man hård bränd kant.
Kavla ut resterande deg och sporra/skär ut remsor och lägg dem i ett fint galler ovanpå pajen.
Pensla all synlig deg med uppvispat ägg (eller vatten eller mjölk om man är allergisk)
Grädda mitt i ugnen i 20-30 min tills pajen har fått fin färg


Foto: Tina