Paket från Lantmännen + Tävling



Ni har väl inte missat att vecka 47 är "Var rädd om maten"-veckan? Det är Lantmännens kampanj för att minska mängden slångd mat i Sverige. Genom kampanjen hoppas de att folk blir uppmärksamma på hur mycket mat man faktiskt slänger i hushållet och hur man kan undvika att slänga mat i onödan.
Helt klart en jättebra kampanj som jag varmt stödjer! Jag gör som ni kanske har märkt allt jag kan för att inte slänga mat i onödan - omelett av gårdagens potatis, gratäng av överbliven pasta och, ja till och med skalen som blir kvar när man skållar mandel har jag lyckats baka in i bröd!



Med anledning av kampanjen fick jag hem ett fint paket med kampanjmaterial och godsaker förra veckan!
I paketet fanns det en praktisk tygkasse att bära hem maten i så man slipper köpa plastkassar, en matlåda med tre fack, en påse naturell basmüsli (som var otroligt god!), en tetra smaskig vaniljsås, ett äpple och sist men inte minst kampanjboken Var rädd om maten - boken att spara för att sluta slänga med 50 recept för 100 dagar. Boken är bra upplagd med recept i par - Dag1 och Dag2, där Dag 2-recepten baseras på resterna från receptet innan! Dessutom innehåller boken en hel del nyttig information om mathushållning och tex hur man ska förvara olika sorters mat för att de ska hålla så länge som möjligt.

 

 

Och för att göra det lite extra roligt med Var rädd om maten-veckan ska jag ha en liten utlottning!

Fem glada läsare vinner varsitt "Var rädd om maten-kit" bestående av:

- Boken "Var rädd om maten"
- Matlåda med tre praktiska fack
- Tygkasse

För att vara med och tävla behöver du bara lämna en kommentar på det här inlägget!

Tävlingen avslutas vid midnatt den 5/12!

 

Bildmaterial från Lantmännen, matbildstexten av mig.
Foto på mitt paket taget av mig.