Kokoskaka med chokladkräm till påsk!



Glad Påsk på er allesammans! Vi ska fira påsk hos pappas kusin som passar på att ha sin 80-års fest på påskafton. Men så här till påsk så måste man väl ändå baka något? Jag har lite problem med att det inte finns några egentliga "påskbakverk" eller "påskkryddor/smaker". Ok, det finns mandeltårta och lite annat, men inte som till jul då det ska vara pepparkakor, julgodis och saffransbullar. Lösningen får helt enkelt bli - baka något som låter gott och pynta med godisägg!

Det var precis vad jag gjorde till senaste Cake club:en på jobbet - jag hittade en kaka som såg spännande ut i Två Systrars Söta och dekorerade med ett "fågelbo" av hyvlad kokos (det krävs mycket fantasi för att tolka det som ett fågelbo, men det var i alla fall tanken!) och några mandelägg från Anthon Berg.

Så testa att slänga upp den här som en läcker tårta eller efterrätt på påskbordet!


Kokoskaka med chokladkräm
ca 10 bitar

Kaka
3 ägg
2 dl strösocker
7 dl kokosflingor (ca 280 g)
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör

Chokladkräm
250 g choklad (jag använde 50:50 marabou mjölk- och marabou mörk choklad)
1 dl vispgrädde
75 g smör

Dekoration

Påskgodis vid säsong, eller varför inte färska bär och grädde eller glass en varm sommardag?


Sätt ugnen på 175°C
Smält smöret till kakan
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt alla torra ingredienser och sist smöret
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, häll i smeten och jämna till så kakan blir jämntjock
Baka i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min, låt kakan svalna

Finhacka chokladen och lägg den i en rymlig skål
Smält smöret till chokladkrämen, tillsätt grädden och låt blandningen bli så varm att den nästan sjuder
Häll den varma gräddblandningen över chokladen lite i taget, rör tills all chokladen har smält och du har en jämn smet
Häll krämen över kakan i formen, jämna till och låt stå svalt tills krämen har stelnat


Foto: Tina