Svartvinbärstryfflar



Svarta vinbär är något jag är dålig på att använda, trots att jag får ett lass av mamma och pappa varje sommar, men äntligen har det blivit något mer produktivt än saft av dem!
Det här receptet är delvis inspirerat av systrerna Eisenmans svartvinbärstryffelpaj, men jag har gjort tryffelfyllningen i godisform med lite mörkare choklad istället. Supergott och mäktigt som det ska vara i juletider!


Svartvinbärstryfflar
ca 40 st

150g mörk choklad
150g mjölkchoklad
1½ dl svarta vinbär
1½ dl vispgrädde

Finhacka eller riv chokladen
Värm bären i grädden under omrörning, mosa så de saftar sig ordentligt
Sila grädden och häll den över chokladen, rör tils all choklade har smält
Häll upp tryfflesmeten i en form med bakplåtspapper pudrat med kakao
Låt stela i kylen
Ta upp tryffelblocket och skär det i små bitar med en varm kniv
Vänd bitarna i siktad kakao eller doppa dem i smält choklad


Foto: Tina