Fredagsfajitas


På fredagskvällarna brukar jag vara trött, seg och framför allt sugen på att krypa upp i soffan och slökolla på en film med Erik (och oftast somna när det är 20 minuter kvar av filmen). Då passar det också utmärkt med lättlagad mat som gärna får ätas med händerna. Tacos har blivit lite uttjatat här hemma, och det tar ju sån tid att göra med alla grönsaker och tillbehör. En lite snabbare variant är att svänga ihop Fajitas!
Fajitas kan man egentligen göra med nöt, fläsk eller kyckling, men i mitt recept använder jag nötkött! Men se till att det är möra bitar eftersom det definitivt inte blir gott med segt kött (något vi märkte när vi använde färdigstrimlat nötkött som blev segt och senigt). Strimlad lövbiff är ett hett tips - både gott, mört och snabbstekt!

Fajitas
till 2 pers

400g nötkött t.ex. lövbiff
1 paprika
1 lök

1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk spiskummin
2 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
salt och svartpeppar efter smak

Tillbehör:
Tortillabröd (små eller mediumstora)
Nachochips
Blandad sallad
Salsa
Guacamole eller Creme fraiche (naturell eller smaksatt med pressad vitlök)


Skala löken och skär lök och paprika i bitar
Strimla köttet
Stek lök och paprika i lite olja
Stek köttet för sig och tillsätt vitlök och kryddorna, smaka av med salt och peppar
Blanda ner paprika och lök och låt dem steka tillsammans med köttet sista minuterna

Servera, wrappa och njut av att det är fredag!


Foto: Tina
#1 - - Freja:

Jag vet inte riktigt hur jag hittade din sida, men jag är glad att jag gjorde det :). Prenumererar nu på din sida på BlogLovin'!