Jordgubbs- och nektarinpaj
Så här års är nektarinerna och jordgubbarna som allra bäst och då passar det fint med en smarrig paj med antingen dem blandade eller var för sig.
Pajreceptet är en varian på den klassisk Ananaspajen som alla (ALLA) bakar, så den är en härlig variant på en gammal favorit!
Jordgubbs- och nektarinpaj
ca 8 bitar
Deg
150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
0,75 dl socker
Fyllning
300 g nektariner, jordgubbar eller 50:50
1 st ägg
2 dl lätt creme fraiche
3 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200°C
Smält smöret och blanda ihop pajdegen
Tryck ut degen i en pajform
Kärna ur nektarinerna, snoppa jordgubbarna
Skär nektarinerna/jordgubbarna i bitar
Vispa ihop ägg, vaniljsocker och creme fraiche
Vänd ner frukten i blandningen och häll i pajskalet
Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 min tills fyllningen stannat
Foto: Tina