Leila-inspirerad glassbägare




Nu har jag gjort det igen - köpt ytterligare en underbar kokbok fylld med smaskiga bilder och inspiration! Den här gången är det Leilas nya bok One more Slice som fick följa med hem, och som alltid hänförs jag av hennes recept och idéer. Tänk om man själv kunde komma på hälften så många goda saker att laga!

Receptet jag föll för den här gången var glasstårta med daim och krossade digestivekex, och fick bli mitt bidrag till jobbtjejernas Cake club där den mottogs med mycket smackande och smaskande!
Eftersom vi har som regel i cake cluben att vi helst ska ha allt i portioner, gjorde jag den här glasstårtan i små portionsformar. Och så fick jag improvisera lite med glassreceptet eftersom jag inte läste ordentligt och bl.a. glömde köpa philadelphiaost...
Men trots allt - *smask smack* gotte gotte gott-gott!


Leilas daimglasstårta utan philadelphia
8 port

4 ägg
1 dl socker
3 dl vispgrädde
½ tsk vaniljsocker
4 dubbeldaim
½-1 paket digestivekex (kan ersättas med tex marylandcookies eller liknande)


Separera äggulorna från vitorna
Vispa vitorna med hälften av sockret till en blank fin maräng
Vispa gulorna med resterande socker och vaniljsockret vitt och fluffigt
Vispa grädden
Vänd försiktigt ihop grädden med äggsmetarna till en krämig glassmet

Med glassmaskin:
Kör smeten enligt anvisning på förpackningen tills du har mjuk fin glass
Hacka daimen grovt och blanda ner i glassmeten
Varva glassmet med krossade digestivekex i en stor sockerkaksform eller små portionsformar
Ställ i frysen minst 3-5 timmar innan servering

Utan glassmaskin:
Hacka daimen grovt och blanda ner i glassmeten
Varva glassmet med krossade digestivekex i en stor sockerkaksform eller små portionsformar
Ställ i frysen minst 3-5 timmar innan servering


Foto: Tina