Nödproviant



Ett lite kort inlägg utan recept och ganska tråkig bild, tyvärr. Jag har legat däckad i någon form av magsjuka i ett par dagar, men jag måste ju visa vad Erik kom hem med - ett riktigt care package i form av A-fil, cola och krisprollsskorpor! Helt himmelskt att få sätta tänderna i när man inte har haft något i magen på över ett dygn och bara tanken på varm kryddad mat får rummet att snurra.

Nej, då ska det vara enkla, rena smaker och saker som är snällt mot magen - skorpor, nyponsoppa, risgrynsgröt, kex, läsk och liknande. Ok, jag vet inte hur snällt läsk är mot magen, men det smakade godare än vatten just då så man får ju i alla fall i sig välbehövlig vätska. Och jag upptäckte att mjölkprodukter ger magkramper, vilket Ida senare förklarade är för att det är svårsmält för magen. Aldrig mer att jag önskar mig något sånt när jag är sjuk - aj aj aj!

Ett par dagar senare visade det sig att stackars Erik hade blivit smittad och det var min tur att återgälda snällheten och köpa hem mer läsk, blåbärssoppa och bragokex! Som tur är var det bara en tvådagarsgrej, så snart ska vi nog lyckas börja laga mat här hemma igen!


Vad vill ni ha när ni är sjuka?

Foto: Tina
#1 - - Karin blogg.se:

Kolla din mail:)

#2 - - Maria:

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte alltid man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :).