Supersnabba pastasåsen med bacon och purjolök



Som ni säkert har märkt så äter vi en del pasta här hemma. Jag är otroligt svag för pastarätter, kanske eftersom vi inte åt det så ofta när jag var liten. Som alltid så faller jag pladask för snabblagade pastasåser - det är verkligen den perfekta vardags- och matlådematen!
Det här receptet fick jag av kollegan Irene som hade med en matlåda som doftade himmelskt!


Pastasås med bacon och purjolök

2-3 pers (mig + Erik + min matlåda)

2 paket bacon (leta efter kotlettbacon för en fettsnålare variant)
1 liten purjolök
200 g champinjoner (helst färska, men det går bra med avrunna också)
Crème bonjour crème fraiche vitlök & örter (den gröna)
1 förp Kelda laga mat 4% (eller annan lättgrädde)

Dela purjolöken och skölj bladen noga
Strimla purjolöken och baconet, skiva champinjonerna
Stek alltihop var för sig tills löken är mjuk, champinjonerna har fått färg och baconet är knaprigt
Blanda alltihop med crème fraichen och grädden i stekpannan, smaka av med salt och peppar
Servera med nykokt pasta


Foto: Tina