Pizzasallad med kikärter


Som uppmärksamma läsare kan ha lagt märke till använder jag aldrig någonsin kål i mina recept. Det är helt enkelt så att jag mår illa av kål och kålväxter som blomkål och broccolli. Men i ett fall avviker jag från regeln och det är när det gäller pizzasallad - där maskeras kålsmaken av vinägern, så då går det bra! Därför brukar jag passa på och göra en rejäl sats pizzasallad på hösten när vitkålen är riktigt billig och fin.
Den här gången testade jag att slänga i en burk kikärter för att få det lite matigare, och det blev jättegott!

Pizzasallad

ca 2L färdig sallad

1 litet vitkålshuvud
1 burk kikärter (kan uteslutas)
½ dl olja
½-1 dl vitvinsvinäger (efter smak)
salt och peppar

Strimla vitkålen fint med en osthyvel eller i matberedare med finaste skiv-skivan
Häll över olja och ½ dl vinäger
Salta och peppra
Smaka av med med vinäger, salt och peppar tills du är nöjd
Förvara lufttätt i kylen, salladen håller flera dagar

Foto: Tina