Tomatfylld kycklingfilé med grönsaksröra och tagliatelle




Italy meets France, så kändes det när jag var klar med den här rätten. Receptet på kycklingfiléerna hittade jag i Allt om Mat nr 2 2010 och modifierade det lite genom att lägga till lite grönsaksgryta istället för stekt blomkål. Ratatoullie möter soltorkad tomat visade sig vara en fin kombination och grönsaksgrytan som blir över kan man återanvända som bas till en god köttfärssås.

Tomatfylld kycklingfilé med grönsaksröra och tagliatelle

4 port

4 kycklingfiléer
1 burk soltorkade tomater
1 kruka basilika
1 burk röd pesto
3 tomater
1 förp krossade tomater
1 gul lök
1 liten fänkål
1 paprika
1 squash
3 msk tomatpuré

Skär alla grönsaker i bitar (välj storlek efter smak)
Hacka 10 soltorkade tomater, blanda med 2 msk röd pesto och 1 kruka hackad basilika
Dela kycklingfiléerna från den tunnaste sidan nästan hela vägen igenom, så du får en "fjäril" som är hälften så tjock som den ursprungliga filén.
Fördela tomatröran i kycklingfiléerna och stäng dem
Bryn kycklingfiléerna ca 3 min på varje sida, var försiktig så inte fyllningen ramlar ut, lägg åt sidan

Stek grönsakerna i en stor gryta, tillsätt krossade tomater, hackade soltorkade tomater och röd pesto (det som är kvar i båda burkarna)
Rör om ordentligt
Lägg försiktigt kycklingfiléerna ovanpå grönsaksröran, tryck till lätt så de sjunker ner något.
Låt puttra under lock i ca 20 min
Koka under tiden en omgång pasta att servera till.

Bon apetit!


Foto: Tina