Tex-Mex Kycklingsallad


När våren har kommit tillräckligt långt sätter min envisa sida in. Jag bryr mig inte om att det snöar i April, att det säkert inte kommer vara riktigt varmt förrän om ytterligare 2 månader och att jag borde sitta invirad i en filt och dricka varm soppa. Jag vill ha sallad! Det är vår och nu vill jag ha sallad!


Jag säger samma sak varje gång vi lyckas hacka ihop en middagssallad här hemma "från och med nu måste vi göra sallad oftare!"
...och sedan glömmer vi bort det tills jag får ett salladsryck igen!


Det senaste salladsförsket blev riktigt lyckat, kanske för att vi tog ett jättegott recept från tasteline, som jag såklart gjorde några små ändringar i...


Tex-Mex Kycklingsallad
4 port


400g kycklingfilé
smör eller olja till stekning
2 msk Santa Maria Taco spice mix
2 msk vatten


1 paprika
1 röd lök
3 tomater eller 2 askar cocktailtomater
1 burk majs
1 burk kidneybönor eller stora vita bönor
½ isbergssalladshuvud
2 avokados
½ gurka


Matyoghurt och salsa


Gör så här:

Skär kycklingfilén i små bitar, stek den ordentligt
Häll över tacokryddan och vatten
Blanda så kryddsörjan kommer i kontakt med all kyckling och låt sedan vattnet koka bort
Häll upp kycklingen på en tallrik och låt den svalna


Skär gurka och tomater i bitar
Hacka eller strimla rödlöken och paprikan
Skölj majsen och bönorna
Blanda alltihop med strimlad isbergssallad


Strax innan servering: Blanda i avokado skuren i bitar och kycklingen
Servera med matyoghurt och salsa


Foto: NyTinat