TÄVLING! Vinn ett tomat-kit från Mutti!

 
Även en lycka kommer sällan ensam, så gissa hur glad jag blev härom dagen när jag fick hem ytterligare ett paket med goda saker? Denna gång var det en hel låda proppfull med olika tomatprodukter från Mutti!
Underbart goda sorter med fantastisk kvalité och smak som jag kommer att kunna få ner i massor med smarriga recept!
 
Och som om inte det var nog - jag får tävla ut ett likadant kit till en av mina kära läsare!
 
Kitet innehåller:
 
Passata di pomodoro (tomatsås)
Aceto di pomodoro (tomatvinäger)
Tomato ketchup (tomatketchup)
Pomodoro e basilico (tomatsås med basilika)
Pomodoro e olive (tomatsås med oliver)
Pomodoro e peperoncino (tomatsås med chilipeppar) 
Passata di pomodoro al basilico (tomatsås med basilika på flaska)
Pomodorini di collina (tomatsås på körsbärstomater)
Pelati mediterranei (tomatsås)
Polpa pomodori in finissimi pezzi (krossade tomater)
Datterini piu' dolci e polposi (söt och saftig tomatsås)
Triplo concentrato di pomodoro (trippel koncentrerade tomater på tub)
Le verdurine (tomatsås med färska grönsaker på tub)
 
 
Så, hur vinner ni? Jo, skriv en kommentar nedan där du svara på frågorna:
 
1. Vad heter de näringsämne som tomater är den främsta livsmedelskällan till?
 
2. Vilken är din favoritingrediens i det italienska köket?
 
Svara innan 28/10 (skriv ditt svar i kommentarsfältet nedan)
 
Tävlingen är avslutad, vinnaren presenteras inom kort!
#1 - - Hang:

A- och C-vitaminer och även mineralsalter som kalium.
Min favoritingrediens är basilika (om det räknas?) annars så är det en riktig god parmaskinka!

#2 - - Åsa:

1. Antioxidanter.

2. Min favoritingrediens från det italienska köket är vanlig (men fantastisk god och användbar) tomatsås.

#3 - - Åsa:

Eller mer exakt antioxidanten lykopen :)

#4 - - angelica:

lykopen, antioxidanter och a och c vitamin.

Den bästa ingrediensen för en riktigt god italiens måltid är helt klart tomat och vitlök.

#5 - - Lisa:

1. Lykopen!
2. Svårt att välja, men det får bli chark, favoriten är italiensk tryffelsalami!

#6 - - Elin:

1. Lykopen
2. Citron är nog min favorit, efter en Italienresa där jag fick upp ögonen för hur gott det är med citron i mat och bröd.

#7 - - Erica:

1. Lykopen
2. Det är nog kombinationen av tomat och basilika.

#8 - - Johanna:

1.)Lykopen

2.)Svårt, men jag älskar verkligen vitlök & basilika!

#9 - - Charlotte:

1) Lykopen
2) Parmaskinka

#10 - - Elin:

1. Den innehåller lykopen samt antioxidanterna a och c vitamin. 2. Jag älskar mycket därifrån, parmaskinka är en personlig favorit, rolig och smakrik att göra förrätter på. Men ändå gillar jag basilikan som är grunden till en god tomatsås men även gott till hummer faktiskt. Dock så skulle jag aldrig kunna klara mig utan vitlöken, så den är min klara favorit! Jag har vitlök i typ allt, t.om i små hackade bitar på pizzan, mums!!!

#11 - - trollet:

lykopen

utom tomat gissar jag då;) parmesan... lagrad härlig parmesan!!

#12 - - Caroline:

Åh vilken fantastisk tävling! Att få vinna det här vore räddningen på min matlagningstorka. Och vad passar inte bättre än att kunna laga en riktigt god tomatsoppa i höstmörkret?
1. Lykopen
2. Min favorit måste bli basilika då det är en av basingredienserna i en riktigt god pesto!

#13 - - Anna:

1) lyopen (antioxidanter) samt massor av bra vitaminer :) 2) vitlök, parmesan och mozzarella mums med det till pizza och pasta samt i alla annan matlagning :D

#14 - - Åsa M:

1: Lykopen. 2: En endaste ingrediens.... Då får det bli pasta. Går att hitta på så mycket med det och går även att bara att äta som den är

#15 - - Tiffany:

1. Lykopen 2. Mozzarella & vitlök... Mums!

#16 - - M:

1. Lyckopen
2. Det italienska köket är ingenting utan en parmesanost av bästa kvalité, tätt följt av pasta.

#17 - - ewelina :

1. I huvudsak består tomater av lykopen som är en karotenoid.

2. Italiens bästa ingrediens enligt mig är pesto!

#18 - - Spacegirl:

1. Lykopen
2. Mozzarella - något av det absolut godaste som finns :-)

#19 - - Elin:

Lykopen

Italiensk glass, räknas det som en ingridiens? =)

#20 - - Anna:

1.Lykopen
2.En riktigt god parmesanost och basilika gör matlagningen betydligt mycket godare :)

#21 - - Niklas:

1. Lykopen

2. Min klara italienska favorit,
är lika god riven som i bit,
och det är förstås parmesan,
vars smak jag njuter av hela dan.
För det har jag alltid i kylen redo,
som topping och i en god Alfredo,
för inget smakar godare vid servering,
- hoppas du gillar min Mutti-vering!

#22 - - frubalken.blogg.se:

1. Lykopen
2. Åh min favorit är tomater (krossade/pressade) med basilika, jag kan äta det som barn äter ketchup. dvs. till allt;)

#23 - - Sandra:

1.Lykopen.

2. Min absoluta favorit är mozarella. Jag gillar inte "vanlig ost", mozarella ska det vara:)

#24 - - Martina:

1. Lyckopen 2. En tunt bakad pizza med mozarella och pesto!

#25 - - Paulina Suonvieri:

1. Lykopen!
2. Soltorkade tomater. Gärna torkade själva också (vi provade på det i somras. blev mycket bra)! Helt otroligt gott och de kan användas i så många olika typer av recept, eller ätas som de är! Definitivt det godaste och bästa! :D

#26 - - Linda:

1, Lykopen. 2, Mozzarella :)

#27 - - jennie L:

1. Lykopen
2: parmesanosten helt klart!

#28 - - Sandra M Pettersson:

1. Lykopen

2.En riktigt god parmaskinka

#29 - - Olof:

1. Lykopen

2. Prosciutto. Man behöver så lite och ändå smakar det så mycket och konsistensen är fantastiskt! Passar till alla måltider! (Med undantag för söta efterrätter kanske) :)

#30 - - Paola:

1) LYKOPEN
2) SARDELLER - Det är nog få som vet vilken piff några filéer sätter på t.ex. köttfärssås eller köttgryta :)

#31 - - Claes Asplund:

1. Lykopen
2. Oregano

#32 - - Anna L:

1. Lykopen

2. Oj va svårt att välja bara EN - men det måste ju bli en riktigt god parmesan.

#33 - - Annchristin:

1. Lykopen
2.Svårt val, men solvarma tomater av god kvalitet är mumma!En bra bas till det mesta i matlagningen.

#34 - - Sven Söderling:

1. Lykopen
2. Helt klart Mozzarella

#35 - - Liselotte Karlsson:

1. Lyckopen
2 Basilika, ger en otroligt god smak på allt matväg :)

#36 - - Linda Stenmark:

1. Lykopen
2. Balsamvinäger!

#37 - - Sara Olsson Idman:

Lykopen!
Har många favoriter från det italienska köket. Basilika och vitlök är en otrolig kombination! Parmesan är det allra bästa!!

#38 - - Axel Klint:

Lykopen!
Åh måste nog säga parmaskinka!

#39 - - Solbritt:

1. Lykopen
2. Proscutto, parmesan och all slags pasta.

#40 - - al andersson:

Lykopen

givetvis är min favoritingrediens TOMAT. Vad är det italienska köket utan denna basstomme!

#41 - - Elisabeth E:

1. Lykopen.
2. Parmesan är min favorit.

#42 - - A. ANDERSSON:

LYKOPEN

och

PARMESAN

och PESTO som stark tvåa

#43 - - Pia Söderbaum:

1.Lykopen
2. Måste vara Mozzarella som gifter sig så fint med tomater i smakerna :)

#44 - - Nina E:

lykopen!
En favorit jag aldrig tröttnar på som student: RAVIOLI! Gott och enkelt. Kan med fördel lyxas till med lite tomater!

#45 - - Marie Magnusson:

1)Det röda färgämnet Lykopen som är fullt med antioxidanter,A- och C-vitamin,Mineralämnen och kalium.
2)Förutom TOMATER måste jag alltid ha hemma OLIVOLJA för att få den rätta smaken i min Italienska matlagning !

#46 - - Lotte:

Lykopen

Parmesanost storfavorit!!!!

#47 - - Anja:

1. Lykopen
2. vitlök

#48 - - Helena i Uppsala:

1 lykopen
2 soltorkade tomater

#49 - - Marie L-M:

Hej!

Svar 1: Lykopen, men tomaten innehåller ju otoligt
mycket nyttigheter, och kan förebygga all-
varliga sjukdomar.

Svar 2: I det italienska köket finns det otroligt
mycket gott, alltifrån olivoljan, den goda
osten parmesan, kryddorna så som basilikan,
vitlöken. Men favoriten är just tomaten,
både den färska och soltorkade, och tomat-
såser. Använder dessa var och varannan dag,
till soppor, röror, grytor div pastarätter.
Så skulle verkligen jubla om jag hade turen
med mig och fick detta fantastiska kit med
div produkter från favoritmärket, Mutti..

Mvh Marie

#50 - - Anne-marie Karlsson:

Svar: Antioxidanter

Jag älskar tomaten och även vitlöken som man använder mycket i de italienska köket. Just för man kan göra så otroligt mycket olika såser och grytor av de samt att de är så enkelt och smakar så gott

#51 - - evamar:

1) Lykopen.

2) Underbara pastan som finns i så många varianter och passar till både vardag och fest!

#52 - - Vivi:

1. Lykopen
2. Olivolja

#53 - - Anna:

Lykopen

Min favorit parmesan.
Minst en gång dan,
serveras den hos oss
- helst tillsammans med tomater från Mutti förstås.

#54 - - susanne:

1. Lykopen
2. Tagliatelle

#55 - - Jamie:

Lyckopen
Peccorino (fattigmans Parmensan, fast det borde vara tvärtom...)

#56 - - Annika Nilsson:

Lykopen

Parmesan! Kan förgylla en helt vanlig tråk-lunch till något alldeles alldeles underbart!

#57 - - Tommy Isaksson:

Lykopen.

Tomater & Mozzarella.

#58 - - Helen:

1. lykopen samt antioxidanterna a och c vitamin
2. Tomaten är basen i allt jag älskar i det italienska köket, såsom pizza, pasta, olika röror och sallader!

#59 - - Anita:

1-Lykopen
2-Parmesan-ost så klart

#60 - - Anita Nilsson:

~Lykopen
~Om jag måste välja, så får det bli basilkia. Gott till det mesta :-)
Hoppas på att jag kan överaska min man med en god Italeiensk middag med denna vinst.

#61 - - Camilla W:

Svaret är Lykopen.

Jag gillar tomater i alla former! :)

#62 - - Lena B:

1.Lykopen

2.Solmogna tomater :)

#63 - - Karin:

1. Lykopen
2. Pancetta - det finns inget bättre sätt att förvandla en ordinär pastasås till någonting himmelskt.

#64 - - Anna Mcl:

Lykopen

Helt klart parmesanosten till den godaste arribiatasåsen

#65 - - Kim F:

1. Lykopen
2. Just nu är jag helt galen i Pecorino. På pizza, i pasta och lasagne. Älskar det!

#66 - - Nina Bergqvist:

1. Lykopen
2. Tomatpuré

#67 - - Katja H:

Hej!

Jag är gärna med i din fina tävling om ett härligt Mutti-kit med produkter av bästa kvalité :)

1. Lykopen

2. Tomater i alla dess former, den viktiga basen i så många rätter som jag brukar laga. Till pizza, pasta, soppa och så mycket mer.

Mvh
Katja

#68 - - corina måbring cadbrand:

1 - Lykopen.
2 - svårt val. Skulle jag bara skriva en så hade det varit Mozzarella :-) Men det är ju många ting tillsammans som gör allt perfekto <3 vilket + på bland annat tomat, pasta och vitlök <3

#69 - - Maria:

Oj, jag är sen, men kanske får tävla ändå?
1. Lykopen.
2. Vitlöken är bäst! Tomater är nummer två, och sedan basilika.

#70 - - Mitch:

1: Lykopen
2: Olivoljan, och helst från Toscana. Utan den milda men smakrika oljan blir inte pastarätterna perfekta, bruschettan smälter inte i munnen och jag blir helt enkelt mindre lycklig...

#71 - - Sussi F:

1. Lykopen

2. Mascarpone-ost både i dessert och mat,
få kombinera med Mutti tomat vore underbart!

#72 - - Bibi Wallén:

1. Lykopen
2. bresaola

#73 - - Annica:

1. Lykopen!
2. Det är såklart tomaterna, vet inte varför deras smakar godare än Sveriges!

#74 - - AnnaG:

Lykopen

Älskar Italiens pasta, basta
med härliga tomater blir såsen kronan på verket
kvaliten garanteras av Muttimärket!

#75 - - Gerdan:

1. Lykopen
2. Tomater i alla former

#76 - - Anders:

Lypopen
Parmesan

#77 - - monica:

1. Det heter lykopen.

2. Tomaterna såklart. I pastasåsen, på pizzan, i salladen..

#78 - - Beatrice:

Vilken toppen tävling, särskilt för en fattig student som mig själv, skulle inte säga nej till lite extra mat i skafferiet :)Här kommer mina svar:
1. Lykopen
2. Min favorit är osten som finns i så många underbara former, den bästa är mascarpone som är himmelsk i efterätten Tiramisu! Mums.

#79 - - Lena:

Svar: lykopen
Älskar parmaskinka och goda tomatsåser som kan användas till pizzor och pasta rätter. Italiensk mat är barn vänlig vilket underlättar just nu :-)

#80 - - Eleonor Hållbus Dahlin:

1. Lykopen

2. Parmesan ost

#81 - - Micke:

Svar: Lykopen

Svar: Pasta i alla dess former

#82 - - Mats:

1. Lykopen

2. Mascarpone ost

#83 - - Birgit Mattsson:

1. Svar: Lykopen

2: Svar Parmesanost

#84 - - Ann-Katrin Nnamaka:

1) Lykopen
2) Parmesanost

#85 - - Anders:

Lykopen, Pasta

#86 - - EJA:

1 = LYKOPEN
2 = Den fantastiska olivoljan, utan den skulle jag inte klara mej.

#87 - - Emma S:

1. Lykopen
2. Mozzarella är min absoluta favorit, min sambo älskar ost så använder det mycket i matlagningen och gärna tillsammans med tomater och olivolja eller på pizza.

#88 - - Pelle Hellgren:

1. Lykopen
2. Örtkryddorna med basilika i spetsen

#89 - - Eva:

1. Lykopen
2. OLIVOLJA - finaste jungfruoljan. Låter kanske fantasilöst o trist men utan olivolja blir det ingenting av någonting!

#90 - - Camilla Sandmark:

Hej!
Vilken härlig tävling!

1. Lykopen.
2. Parmesan är favoriten!

#91 - - anette eriksson:

1.)Lykopen
2.) Parmesan och basilika

#92 - - Kristin:

1. Lykopen
2. Oliver - som kan ätas som de är eller bli god olja!

#93 - - Ninni Lindberg:

Svar 1 - Lykopen
2 - Italienska bra råvaror. - + vitlök, olivolja och basilika.MUMS!

#94 - - Michael Frak:

Lykopen. Pasta låter lite trist kanske men det är ju en väldigt bra ingrediens i många maträtter.

#95 - - Anna E:

Lykopen
Tomat

#96 - - Åsa H:

Svar = Lykopen

Basilika är en perfekt krydda.
Passar till det mesta !

#97 - - Camilla:

Svar på fråga 1: lykopen
Svar på fråga 2: mozzarella, mmmm!

Hoppas på stor tur!

#98 - - Lennart Wetterberg:

Lykopen
Parmaskinka

#99 - - VS - Anna:

1. Lykopen!
2. En färsk Pesto är oslagbar!

Önskar dig en fin vecka!
Mvh Anna

#100 - - Carin D:

1. Lykopen
2. Svårt att välja men det får nog bli Parmaskinka

#101 - - Pernilla W:

1. Lykopen
2. Kombinationen av Basilika, Tomater, vitlök och olivolja. Muttis sortiment gör måltiden Komplett, rykande Hett ;)