Återuppliva gårdagens vitlöksbröd på grillen

 
 
 
 
Nu i grillsäsongen är det nog många som drar fram ett paket vitlöksbröd ur frysen och eldar på dem i ugnen, för att sedan njuta av sommarkvällen och ett glas vin till alltihopa. Nån som känner igen sig?
Kanske känner ni även igen den halva (eller i värsta fall hela) stumpen bröd som blir över och måste kastas? Det känns ju lite slöseri att värma upp ugnen nästa dag igen bara för en ynklig skalk, och inte var man väl så smart att man köpte fler förpackningar?
 
Precis en sån liten halva fick vi över i sommarstugan förra året och den var dömd till komposttjänst om jag inte hade kommit på en lösning - linda den i aluminiumfolie och lägg den på den svalare delen av grillen medans köttet steker klart och ta-da(!) vitlöksbröd så gott som nybakat!
 
 
 
 
 
För övrigt tror jag att det funkar lika bra att tillaga originalbrödet på samma sätt på grillen också, så behöver man varken dra igång ugnen dag ett eller två!
 
 
Foto: NyTinat

Kommentera här: