Auberginelasagne

 
 
Aubergine och jag har som bekant blivit vänner så ibland letar jag efter nya sätt att få in den i mat.
En anledning är att jag vill minska min konsumtion av pasta, så var är det lättast att byta ut en del av pastan mot skivad aubergine om inte i lasagne?
Som vanligt byter man ut så mycket pasta man vill, jag bytte hälften av pastalagren mot aubergine men man kan ta mer eller mindre (se bara till att köpa rätt mängd av varje)
 
 
Auberginelasagne
4 port
 
400-500 g köttfärs
1 gul lök
400 g passerade tomater
½ kruka färsk basilika eller motsvarande mängd torkad
1-2 tsk torkad oregano
Salt och peppar
Chili, paprikapulver, lökpulver och vitlökspulver efter smak
6 lasagneplattor
2 auberginer
100-150 g riven ost
 
Sätt ugnen på 250°C
Skala och hacka löken
Stek lök och köttfärs i omgångar
Blanda med passerad tomat och krydda efter smak
Skär auberginerna på längden i ½ cm tjocka skivor
Häll lite av köttfärssåsen i botten på en gratängform, täck med lasagneplattor
Varva köttfärssås, lasagneplattor och aubergineskivor tills allt är slut (överbliven aubergine går bra att frysa)
Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min
 
 
Foto: NyTinat