Gulaschsoppa med köttfärs

 
 
Tidigare höstar har jag lagat långkok och köttgrytor så det står härliga till och en favorit har definitivt varit Gulaschgrytan som har lagats flitigt på lata helger då vi haft tid att ha en gryta puttrande i timmar.
Men ibland vill man göra samma värmande rätt en vardagskväll och då får det bli en soppa med köttfärs som bas så det går fortare. Och med en liten sallad till och en rejäl bit surdegsbröd så har man en mättande måltid.
 
 
Gulaschsoppa
3-4 port
 
500 g köttfärs
1 gul lök
1 paprika
200 g potatis
3 morötter
4-500g passerade tomater
3-4 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond (Jag älskar och använder alltid Knorr Fond du Chef Beef)
1-2 tsk hel kummin
Paprikapulver, salt och peppar efter smak
1 msk olja
 
Till servering: Ett gott bröd
 
Skala potatis, lök och morötter, skär i småbitar
Skär paprikan i bitar
Stek lök och paprika i oljan, lägg åt sidan
Stek köttfärsen (ev i olja men brukar inte behövas i non-stick panna
Lägg tillbaka lök och paprika tillsammans med köttfärsen
Lägg i övriga grönsaker
Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, vatten, buljongtärning och kummin
Låt koka ca 10-15 min tills grönsakerna är mjuka
Smaka av med salt, peppar och kryddor, späd ev med mer vatten
Servera med ett gott bröd till
 
 
Foto: NyTinat
 

Kommentera här: