Fläskfilegryta crema di funghi

 

 

I hyllan med kylda såser hittade jag en liten burk med färdig pastasås - Felix crema di funghi. Först testade jag den till nykokta osttortellinis en kväll när Erik var borta på annat håll, och det var makalöst gott!
Så några veckor senare köpte jag samma burk igen och hade ner den i en ljuvligt god fläskfilégryta med lite grädde och babyspenat.

 

 

Fläskfilégryta crema di funghi
3-4 port

 

1 fläskfilé eller fläskytterfile (ca 5-600g)
1 burk Felix pastasås Crema di Funghi
10 färska champinjoner (eller en konservburk skivade)
2½ dl matlagningsgrädde
1 gul lök
1 påse babyspenat

 

Skala och hacka löken, stek den mjuk
Skiva champinjonerna och stek dem
Putsa fläskfilén och skär den i skivor och stek den
Blanda fläskfilé, campinjoner och lök
Tillsätt pastasås och matgrädde, låt puttra ihop ca 10 min
Smaka av med salt och peppar
Tillsätt babyspenaten och rör ner den så den vissnar och blir mjuk

 

Servera till nykokt pasta

 

Foto: NyTinat

 


Kommentera här: