Ugnspannkaka med hallon

 
 
 
Uj uj uj vad många frågor jag har fått på jobbet om den här matlådan, äter jag hallonpaj till lunch? rödbetor? vad sjutton är det där? Det är något så simpelt och gott som ugnspannkaka med hallon tillagad i pajform av överblivna smetrester.
"Smetrester" undrar ni, så jag får nog dra en förklaring:
 
Varje gång vi gör pannkakor eller våfflor blir det smet över - ibland någon matsked, ibland flera deciliter. Varken jag eller Erik brukar vilja pressa i sig en sista bara för att göra av med smeten och det är aldrig tillräckligt med smet för att steka upp den och göra en matlåda.
Men lite halvgalen som jag är när det kommer till att inte slänga mat i onödan så har jag kommit på en fiffig lösning:
I frysen har jag en liten halvlitersburk där jag samlar alla dessa små överblivna smetskvättar och de uppvispade ägg som inte går åt när man har penslat bullar. När burken är full tinar jag den (inte i mikron, då tillagas smeten), häller upp smeten i en pajform, strör över ett paket (ca 225g) frusna hallon (eller andra bär man gillar). Sedan sätter jag in den mitt i ugnen på 225°C i ca 20-30 minuter.
Vips så har jag fyra matlådor som jag serverar med massor av mumsig keso till!
 
 
Foto: NyTinat
#1 - - Ida:

Sicken härlig blogg du har! Duktig du är :)

#2 - - Ann-Sofi MATSAFARI:

Vilket underbart recept:-)