Rostade potatishalvor

 
 
 
 
Om man som jag börjar bli lite trött på både potatisklyftor och hasselbackspotatis så kommer här ett mycket lättare recept på rostade potatishalvor som ser makalöst sofistikerade ut men är lätta att göra.
 
 
Rostade potatishalvor
 
Medelstora potatisar, tvättade men inte skalade (beräkna ca 3-4 potatishalvor per person)
Olja
Några stänk Paprikapulver, Lökpulver,Vitlökspulver
Flingsalt
 
Skär bort eventuella fula märken på potatisarna men behåll resten av skalet på
Dela varje potatis på längden och skär ett rutmönster nästan hela vägen igenom på insidan (som när man gör avokadokuber eller tärnar mango)
Lägg potatishalvirna i en oljad ugnsform med snittytorna uppåt, pudra med lite paprikapulver och lök- och vitlökspulver (valfritt, smakar som grillkrydda i slutändan) ringla olja över halvorna och baka mitt i ugnen i 200°C i ca 30-40 min tills de är tillagade.
Strö flingsalt över halvorna och servera genast!
 
Foto: NyTinat
 
Snygga ugnsformen hittar du här

Kommentarer:

1 Elin Magnusson:

hmm, jag har varit sugen på "ugnstillagad" potatis i flera dagar, funderat på att göra skivor och grädda, men jag vet inte vad jag vill egentligen :P men nu måste jag göra någon variant.

Kommentera här: