Mini-chokladmuffins

 
 
Ibland när jag ska bjuda på fika (eller blir bjuden för den delen) så inser jag hur otroligt dumt det är att allt vi bakar är gjort i storformat! Det ska vara en stor bulle, en generös skiva sockerkaka, sju sorters kakor och sedan en väl tilltagen tårtbit eller något liknande därefter.
Så när jag fyllde år häromsistens så var jag så fruktansvärt sugen på chokladmuffins, men i och med att jag hade bakat vetebröd, tårta och bondkakor så tyckte jag att en rejäl mastig muffins kanske skulle ta kål på mina gäster.
Så istället rotade jag fram att gäng färgglada formar som jag har köpt på Lagerhaus och satte igång med att göra minimuffins! Bedårande gulliga och för de hungriga var det ju fritt fram att förse sig med flera!
Ett tips förutom fika är att servera dem som efterrätt tillsammans med vaniljglass.
 
 
Mini-chokladmuffins
ca 20 st
 
Sätt ugnen på 175°C
 
65 g smör
1 dl socker
1 ägg
1 dl mjölk
1¾ dl vetemjöl
½ dl kakao
¾ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Sikta ihop de torra ingredienserna och blanda ner i äggsmeten
Blanda ner det smälta smöret
Blanda ner mjölken
 
Ställ minimuffinsformar i en minimuffinsplåt och fyll dem till drygt hälften
(jag fyllde en spritspåse med smeten och använde den för att fylla formarna)
 
Grädda mitt i ugnen i ca 7-10 min (känn med en sticka)
 
 
Foto: NyTinat
 
Kakfat från Lagerhaus, liknande finns att köpa här