Citrusdoftande torsk på bönbädd

 
 
Vi behöver äta mer fisk här hemma, det blir snarate en gång per månad än 1-2ggr i veckan som väl rekommenderas, så jag är alltid på jakt efter nya fiskrecept.
Den här gången lyckades jag få till torsk på en bädd av vita bönor och grönsaker som var jättelätt att laga, skötte sig själv i ugnen och hade fantastiskt mycket smak!
 
 
Torsk på bönbädd
4-5 port
 
2 paket torksfilé (totalt 800 g)
2 förp Stora vita bönor
4 tomater
1 paprika
1 citron
1-2 st citrongräs
salt
2 msk franska örter
 
 
Sätt ugnen på 200°C
Tina fisken
Skölj bönorna och låt dem rinna av
Skär tomaterna i halva hlyftor och paprikan i strimlor
Dela citrongräset på längden försiktigt så det inte blir några flisor
Lägg bönorna i en ugnsform med tomaterna och paprikan ovanpå
Lägg fiskblocken ovanpå grönsakerna med citrongräset bredvid
Krydda fisken med franska örter och riv citronskal ovanpå
Strö salt över fisk och grönsaker
 
Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 40 min eller tills fisken är klar och grönsakerna är tillagade
Klyfta citronen och servera till fisken
 
 
Foto: NyTinat