Stuvad potatis med Isterband

 
 
 
Jag gillar inte korv, tro det eller ej men så är det. Grillkorv och kokt med bröd kan vara gott ibland, men aldrig att jag blir sugen på kryddiga chorizos, falukorv eller liknande från korvsläktet. Missförstå mig inte - jag äter om jag blir bjuden, men det är aldrig något jag längtar efter. Men det finns ett undantag - ISTERBAND!!! Jag börjar dregla bara av att skriva om dem! På något sätt är isterband inte korv utan bara något fantastiskt gott i korvförpackning som allra bäst serveras med persiljestuvad potatis.
Och eftersom vår persiljeplanta har tagit över lika mycke plats som en hel tomatplanta (no kidding) så var inte Erik svårövertalad på att vi måste använda den till något. Plan, lås, klick.
 
Stuvad potatis med isterband
4 port
 
4 isterband
 
800g potatis (vi gjorde på färskpotatis med skalet på, men vill man ha "snyggare" styvning så skala potatisen först)
2 msk smör
2 msk vetemjöl 
4 dl mjölk
salt efter smak
ca 4 kvistar persilja (även här efter smak)
 
 
Skala eller borsta potatisen och skär den i bitar
Koka potatisen mjuk i saltat vatten
Häll av vattnet och låt potatisen ligga i ett durkslag
Smält smöret i kastrullen du använde till att koka potatisen
Rör ut mjölet i smöret och tillsätt mjölken lite i taget
Låt stuvningen koka upp och lägg sedan i potatisen
Smaka av med salt och finklippt persilja
Stek isterbanden enligt anvisning på förpackningen
 
 Foto: NyTinat

Kommentera här: