Lax med basilika- och fetaosttäcke

 
 
Något som är så underbart enkelt att det bara skriker sommarmat oavsett om det regnar eller solen skiner är väl ändå ugnsbakad lax?
Snabbt och enkelt att göra och lika god varm som kall.
Den här varianten kom till en av de soligare eftermiddagarna vi haft den här sommaren och fick tjänstgöra både som varm middag på balkongen och som salladstillbehör i min lunchlåda.
 
 
 
Lax med basilika- och fetaosttäcke
4 port
 
4 bitar laxfilé à 125g
150 g fetaost
4 kvistar basilika
Citron att pressa över
 
Tina laxfiléerna och lägg dem i en ugnssäker form
Repa bladen från basilikakvistarna, lägg undan några till dekoration
Mixa basilika och fetaost till en grynig massa och fördela över laxfiléerna dekorera med hela basilikablad
 
Tillaga mitt i ugnen i ca 20-30 min tills osten börjar få färg och laxen är genomstekt
Pressa över lite citron och servera med valfritt tillbehör
 
 
Foto: NyTinat
 
#1 - - angelicasvarld.blogg.se:

Men så mumsigt!

#2 - - Viktoria:

Så enkelt det verkar och ser fantastiskt gott ut!

#3 - - Jasmine:

Så mycket gott du lagar! Denna lax såg verkligen inte fel ut. :)
Trevlig lördagskväll!
Kram

#4 - - Ellinor:

Ser fantastiskt gott ut!!