Nektarinmarmelad

Hittade tre stackars nektariner i kylen i morse. De blev över efter gårdagens glasstillverkning. Jaha, vad gör man med nektariner då? Eftersom vi åker på semester snart måste det ju vara något som håller sig...
Att experimentera fram recept brukar inte vara min starka sida, men den här gången blev det riktigt lyckat!
Nektarinmarmelad med aprikoser låter kanske lite otippat, men det blev faktiskt riktigt gott.


Recept


3 nektariner
6 torkade aprikoser (hade liggande i skafferiet, tror de kan uteslutas om man inte har hemma)
syltsocker

Kärna ur nektarinerna och skär dem i små tärningar. Väg dem och blanda med halva vikten syltsocker (5g socker per 10g frukt) i en kastrull. Hacka aprikoserna och blanda ner dem i kastrullen.
Värm på medelvärme så nektarinerna saftar sig och sockret börjar lösas upp.
Kör i mixer eller matberedare till lagom grynighet (smaksak)
Koka till lagom konsistens (gör syltprov för att kolla)
Häll upp i ren burk och sätt på locket. Förvara svalt, gärna kylskåp.

Användningstips: smörgås, på gröten, fyllning i tårtor, klickad i muffins och mjuka kakor, i/till glass och andra efterrätter.


Visst ser den härligt mumsig ut?
Det röda i nektarinskalet ger små läckra röda prickar i marmeladen när man har mixat den.
Här upplagd i IKEAs
365+ skål 29:-/st