Fetaoströra med paprika och chili


Under senaste greklanssemestern fick vi en helt underbar fetaoströra på en Mezé-tallrik - fetaost, paprika någon typ av hetta kunde jag identifiera.
Väl hemma i Sverige igen passade jag på att fråga min grekiska väninna vad det var för något och hur man gör den.
Tyvärr görs den på en speciell het paprika som jag inte har lyckats hitta i Sverige än, men med vanlig paprika och lite färsk chili blev den nästan lika god som den genuina grekiska varianten!
Helt underbar att servera till grillat kött, som dip, dressing, eller varför inte ha den istället för smör i en matig macka?


Fetaoströra med paprika och chili
4-5 pers

400 g fetaost
1 röd paprika (gärna spetspaprika)
1-2 färska röda chilifrukter
salt och peppar

Skär fetaosten i midre bitar
Kärna ur paprikan och chilin, skär dem i bitar
Kör alltihop i en matberedare till en lätt grynig sås
smaka av med salt och peppar


Foto: Tina

Visa fler inlägg