Chokladbollar




I veckan har det varit ett fasligt bakande här hemma eftersom både min pappa och Eriks pappa ska fira sina födelsedagar i helgen. (Och så var det ju den där tårttävlingen såklart).
Pappa och svärfar (och alla andra gäster) kommer att få mumsa på: Schackrutor, Jordnötskakor och Nötchokladrutor.
Dessutom har jag bakat chokladbollar till Pappa. Kruxet var att försöka återskapa receptet han använde som barn, samma som farmor brukade använda när hon gjorde dem till mig när jag var liten - men jag tycker jag kom väldigt nära!


Chokladbollar
ca 20-25 st


100 g smör eller margarin
3 dl havregryn
3 msk kakao
0.75 dl socker
1 msk kallt kaffe

Pärlsocker

Blanda allt till en ganska slät massa (havregrynen ska inte vara hela, men inte helt finfördelade heller)
Rulla bollar i lagom storlek och rulla dem i pärlsockret
Förvara i kylen


Foto: Tina