Specialvåfflor




Som många säkert vet äter vi väldigt mycket våfflor här hemma. Tidigare var det pannkakor minst ett par gånger i veckan, men sedan vi införskaffade vårt våffeljärn har det blivit våfflor istället!
Från början använde vi receptet som finns i grundkokboken Vår Kokbok
, men vi har modifierat det till att passa oss - mängden smör har halverats (med non-stick beläggning i våffeljärnet finns det ingen anledning att proppa i massor av smör) och hälften av mjölet brukar vi ersätta med någon nyttigare fullkornsvariant.

Idag blev det våfflor med vetemjöl special, färska jordgubbar och grädde - somrigt och fint!


Specialvåfflor
ca 8-10 st

50 g smör
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl vetemjöl special
5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Smält smöret och låt det svalna
Vispa alla torra ingredienser med hälften av mjölken
Tillsätt äggen vispa till en jämn smet
Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret

Grädda, servera med valfria tillbehör och njut!


Foto: Tina