Souvlaki-kryddad fläskfilé
Grekisk mat är sommarmat, oavsett om den äts här hemma i Sverige eller på semester på en ö med blått hav och gassande sol. För att få lite försmak på semestern gjorde vi hemlagade souvlakis här hemma. Allra bäst blir de ju såklart på grillen uppträdda på grillspett, men det fick bli en latmansvariant här hemma så vi stekte dem utan spett i gjutjärnsgrytan.
Har man tid får man gärna låta köttet marinera i kylen över natten så det suger åt sig alla smaker, men det går även att marinera kortare tid!
3-4 pers
1 st fläskfilé
ca 15 cm gurka
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar
Putsa fläskfilen och skär den i jämnstora bitar
Blanda ihop Tzatzikin och låt den vila i kylen
Skala och klyfta potatisarna
Trä upp köttbitarna på grillspett om så önskas
Ta ut potatisen och salta
Servera souvlakin med potatis, tzatziki och gott sällskap
Foto: Tina
mm minns att jag alltid åt chicken souvlaki i grekland, underbart!