Köttfärsfyllda paprikor

 

 

Hemköp har ganska ofta erbjudanden på nötfärs så då brukar vi köpa på oss ett par kilo så det räcker till en massa smaskiga köttfärsrecept. Sist blev det köttfärsfyllda paprikor eftersom det var säsong på paprika just då. Och riktigt underhållande blev det när paprikorna rörde på sig när de tillagades i ugnen - ett tag undrade vi om det bodde en poltergeist i ugnen

 

Köttfärsfyllda paprikor

5-6 normalstora paprikor (jag köper hellre för många och hackar ner det som inte går åt i en sallad en annan dag)
400g nötfärs
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 chilifrukt (kan ersättas med chiliflakes eller chilipulver)
1 burk krossade tomater
basilika
oregano
salt och peppar
100-150g riven ost

 

Sätt ugnen på 200°C
Skala och hacka löken, kärna ur chilin och finhacka den
Stek lök, pressad vitlök och köttfärs
Tillsätt chili, krossade tomater och smaka av med kryddor
Låt puttra på svag värme
Under tiden: Dela paprikorna på längden, kärna ur dem och lägg dem i en smord långpanna
Fyll varje paprikahalva med köttfärs och strö över riven ost

Tillaga mitt i ugnen i 20-30 min tills paprikorna är mjuka och osten har fått färg

Servera med sallad, avokado och kolhydratkälla för den som vill.

 

Foto: Nytinat

#1 - - Ida Nilsson:

Mums, nyttigt och gott! :)