Äppelkaka
Det finns inget som ger den där rätta känslan av sensommar och höst som en bit ljummen äppelkaka! Allra helst ska den ätas i eftermiddagssol i en trädgård fylld med doften av fallfrukt och lite höst i luften.
Det här receptet är det absolut bästa och godaste äppelkakereceptet som finns! Fluffig hög och saftig sockerkaka med äppelbitar och ljuvlig kanel!
Äppelkaka
3 ägg
200 g smör (gärna extrasaltat)
2½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1-2 äpplen, helst svenska
1-2 tsk kanel
2 msk strösocker
Sätt ugnen på 175°C
Smält smöret
Vispa äggen och sockret vitt och pösigt
Sikta ihop mjöl och bakpulver, rör ner det i äggsmeten
Tillsätt smöret och mjölken, rör ihop till en jämn smet
Smörj och mjöla en rund form, pudra eventuellt insidan med lite kanel
Häll smeten i formen
Skala, kärna ur och klyfta äpplena, stick ner klyftorna i en ring i smeten
Pudra över malen kanel och strösocker
Grädda längst ner i ugnen i ca 50 min
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp
Servera som den är eller med vaniljglass, vaniljvisp/-sås eller vispad grädde
Foto: NyTinat
Åh, den kakan ser väldigt god ut. Tack för receptet, det ska jag spara. :)
Trevlig helg.
Kram