Vinbärskaka

I frysen hittade jag en burk med röda vinbär som tog upp plats och då måste man ju baka, eller hur? Vinbär tycker jag är svårt, jag är vara van vid att man gör saft eller gelé av dem, så hur de funkar i bakning och vilka smaker de passar med är lite okänt territorium för mig.
Lite av dem gick i alla fall åt till en vinbärskaka, så får vi se vad resten kan användas till!

Vinbärskaka
8-10 bitar
2 ägg
50 g smör
1 dl socker
½ tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl
½ dl mjölk
2 dl röda vinbär
Sätt ugnen på 200°C
Smält smöret
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt
Tillsätt de torra ingredienserna
Tillsätt smöret och rör till en jämn smet
Smörj och mjöla/bröa en sockerkaksform (jag använde en rund platt, men det blir nog snyggt i de flesta formar)
Bred ut smeten i formen och strö över vinbären (eller vänd ner dem i smeten innan den bres ut, det blir också gott!)
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min
Servera kakan som den är eller med glass, grädde, vaniljvisp eller något annat gott!
Foto: NyTinat
Vilken underbar blogg!