Räkmacka på Edenbergs

 
 
Igår blev en produktiv och lyxig dag som började med 8km utomhuslöpning för första gången för den här säsongen, följt av ett besök hos min favoritfrisör Madia på Studio Figaro. Sedan mötte jag upp väninnorna Sara och Ida för lunch och lite shopping. Senaste favoritstället för shoppingluncher har blivit restaurangen Edenbergs i Rådhuset som har sån otroligt vacker miljö, trevlig personal och lyxiga rätter. För att inte tala om deras uteservering på sommaren.
 
En försmak på sommaren blev det i alla fall med varsin lyxig räkmacka för mig och Sara och för Ida en Caesarsallad med räkor som såg helt otroligt god ut som jag nog ska ta nästa gång. Till detta varsitt glas (eller 1/3 flaska snarare eftersom vi delade på en flaska) vitt vin.
 
Räkmackan var helt fantastiskt god med rostat surdegsbröd, sallad, ett berg av fina räkor, hemlagad majonnäs, ägg, dill, och citron. Ska jag klaga på något så skulle jag vilja ha mer ägg (för jag älskar ägg och en halva var lite pluttigt) och att de skippade att bre smör/margarin på brödet - jag tycker inte det behövs, men utöver det var jag lyrisk!
Priset då? 159 för en hel räkmacka (som den på bilden) och 98 för en halv (som man faktiskt blir riktigt mätt på den också) så med vin och dricks tror jag det blev ca 300kr per person.
 
 
Foto: NyTinat (ursäkta mobilbilden)
#1 - - pilla:

Vilken härlig lördag och räckmacka, mums!

#2 - - Elin:

ååh denna smörgås såg för god ut!
vilken fräsch och enkel dsign du har på bloggen :)