Chokladbrysselkex

Min skåprensning inför flytten fortsätte och näst på tur blev ett par paket med farinsocker och pärlsocker som behövde göras av med. Så varför inte göra chokladbrysselkex av dem?
De här blev mycket mer lyckade än kladdkakemuffinsarna som blev brownies! Spröda och fina, lagom söta med lite kolatoner från farinsockret och kraftig chokladsmak!
Chokladbrysselkex
ca 20-25 kakor
100 g smör
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
Pärlsocker till garnering
Rör smör, socker och kakao till en jämn smet
Tillsätt övriga ingredienser och rör snabbt ihop till en smulig deg
Häll ut degen på köksbänken och arbeta ihop den utan att överarbeta den
Forma en rulle av degen och rulla den i pärlsocker
Slå in rullen i plastfolie och lägg den i kylen i ca 30 min
Sätt ugnen på 200°C
Skär rullen i ca 5 mm tjocka skivor
Lägg skivorna på plåt med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen i 10 min
Foto: NyTinat
Kakfat från Lagerhaus, liknande finns att köpa här