Bananglass med riven choklad

Sommar och sol och då går glassmaskinen varm (eller snarare kall) här hemma.
Den senaste kreationen blev en blandning av glass-sugenhet och viljan att göra av med ett par bruna bananer i fruktskålen, samt en halv kaka mörk choklad som på något sätt hade överlevt i köksskåpet.
Resultatet blev en mjuk och krämig glass med tydlig banansmak och små flagor av hyvlad choklad!
Bananglass med riven choklad
2 övermogna bananer
3 ägg
10-15 g glykossirap (finns på apotek eller mataffärens sirapshylla)
1 förp mellangrädde
1 dl strösocker
ca 50 g mörk choklad
Vispa ägg, banan, socker och sirap vitt och fluffigt
Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten
Kör i glassmaskin enligt anvisning (ca 30-40 min)
Riv/hyvla chokladen under tiden
Blanda ner chokladen i glassen när den är klar
Häll upp glassen i en lämplig behållade (jag använde en sån här form) och ställ i frysen några timmar innan servering (eller ät direkt som mjukglass)
Foto: NyTinat
Så gott de lät! :)