Behold - the Cronut!

 
 
I lördags kväll satt jag och gick igenom mina bilder och snubblade över den här bilden som jag knäppte med mobilen när vi var i Las Vegas över jul och nyår.
Lite gammal och ganska dåligt ljus när jag tog bilden, så ursäkta kvalitén, men jag tänkte ändå passa på att hylla den underbara skapelse som är en Cronut!
Hypen kom i vintras i N.Y. när ett bageri skapade en hybrid mellan donut och croissant - köerna ringlade långa redan innan soluppgången!
Så i Las Vegas på hotel New York New York fick vi syn på dessa hypade skapelser så vi var tvugna att testa!
Vi delade på en och köpte varsin kopp kaffe till eftermiddagsfika och jäklar vilken upplevelse! Ok, jag skulle inte stå och köa i timmar för ett bakverk, men det här var väldigt väldigt väldigt gott!
Cronuten ser ut som en hög munk utskuren ur bladig smördeg, men konsistensen och smaken är verkligen PRECIS som en blandning mellan croissant och donut! Har ingen aning om hur de lyckas men goda är de!
Konsistensen blir mjukare och tuggigare än en croissant, men inte så kompakt som en donut - helt perfetk mellanting helt enkelt!
 
För de som är nyfikna på att prova en så behöver ni inte åka hela vägen till USA - jag såg att i alla fall Hemköp i Uppsala (Svava) har dem bland munkar och wienerbröd.
 
 
Foto: NyTinat