Fynd på bokrean

 
 
 
 
I år blev det bara två mat-böcker på bokrean. Tidigare år har jag kastat mig över bokborden och köpt varenda choklad-, kakor-, vardagsmats-bok jag kunnat hitta, vilket såklart lett till att jag hat en liten bokhylla full med böcker jag aldrig använder. Allt har verkat så bra i affären, men när jag kommit hem har jag insett att recepten är ganska enkla och något man oftast kan hitta på internet och bilderna är minst sagt dassiga, om det ens finns bilder till alla recept. Lite som i tant-veckotidningar - det ser gott ut, men de är knappast så man dreglar eller blir inspirerad. Därför har jag blivit lite kräsnare i mina urval och väljer numera bara böcker som inspirerar mig med vackra bilder istället för 500 recept.
 
Så i år blev det Lyxiga cupcakes och läckra kakor från Hummingbird Bakery i London som innehåller fantastiska bilder och recept som får det att vattnas i munnen. Det enda jag har lite synpunkter på när det gäller boken är översättningen, jag har i och för sig inte läst den engelska men jag gillar när recept har sitt "bruksnamn" istället för vad som i mina öron känns som en försvenskad översättning, kalla inte red velvet cake för sammetskaka och skriv banoffee paj istället för paj med kola, banan och grädde...
 
Och så hittade jag boken Glass av Elisabeth Johansson, fylld till bredden med vackra bilder på glass, semifreddo, glasspinnar och annat mumsigt. Med tanke på att jag har en glassmaskin redo i köksskåpet och både glasspinneformar och annat roligt ska det nog gå att åstadkomma lite glass framöver!
 
#1 - - Lisa - Kreativ bakning ♥:

Bra fynd :) Jag har också boken ifrån Hummingbird Bakery, älskar den :)

#2 - - coffeeandcupcake.blogg.se:

Riktigt bra fynd :)