Möbeltassar på ljusfaten

 
 
Jag vet att det har blivit många inlägg om hemma-fix istället för mat på bloggen den senaste tiden, och jag hoppas att ni inte har något emot fler. Just nu är jag inne i en fixa-trixa-organisera-period här hemma, vilket kan ha något att göra med att vi flyttar om mindre än ett halvår. Eller så har det att göra med mitt eviga Pinterest-beroende som får utlopp med paddan i soffan på kvällarna, framför allt när Erik tittar på the Walking Dead.
Finns en outtömlig mängd inspiration på Pinterest!
 
Min senaste lilla fix-grej gäller ljusfaten vi har hemma. Rejäla saker i porslin från IKEA med oglaserad undersida och pyttesmå gummitassar som möbelskydd, men där tassarna har trillat bort efter ett flertal möten med varmt vatten (har för vana att diska dem regelbundet, ibland till och med i diskmaskinen).
Jag vet inte hur det är med er men oglaserat porslin kombinerat med glasbord eller nyligen ommålade möbler brukar inte vara en så bra kombination.
Därför grävde jag fram en förpackning självhäftande små möbeltassar som vi också köpt på IKEA och ersatte de gamla små tassarna med dem! Funkade hur bra som helst - ljusfaten står stadigt och repar inte borden, och de syns knappt om man sätter tassarna en liten bit in från kanten.
 
 
Foto: NyTinat