Finger Cookies

För en väldans massa år sedan när bloggen var ung och nykläckt var jag hemma hos min kanadensiska väninna och halloweenbakade. Då var Halloween något väldigt nytt i min värld och jag förundrades över alla fantastiska kreationer. Något vi bakade då var rysliga finger cookies, som ser ut som avhuggna fingrar men smakar underbart!
Nu, 5 år senare har jag äntligen försökt mig på att baka något liknande igen, med söt vaniljdeg och en ryslig nagel gjord av mandelspån!
Finger Cookies
ca 30 st
100 g smör
2 äggulor
1 dl florsocker
5 msk strösocker
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
Mandelspån till dekoration
Rör smör, socker, florsocker, salt och vaniljsocker till en jämn smet
Tillsätt äggulorna en i taget
Tillsätt vetemjölet och rör ihop till en smulig deg
Tillsätt vattnet och rör tills degen går ihop
Låt degen vila i kylskåpet ca 30 min
Sätt ugnen på 175°C
Dela degen i ca 30 lika stora delar
Forma varje del till en längd med en knoge ungefär mitt på
Gör längderna smalare och knogen större än du tror för de flyter ut i ugnen
Lägg fingrarna på plåt med bakplåtspapper
Platta till den ena änden lite och tryck försiktigt fast ett mandelspån som en nagel
Skär tre skåror tvärs över knogen
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min tills de har fått fin färg
Foto: NyTinat