Kokostoppar

 
 
 
 
Ibland är enkla kakor de allra godaste, sådana där som bara tar några minuter att röra ihop och ytterligare några minuter i ugnen. Enkla kakor är både perfekt att baka när man har bråttom och får oväntat besök eller att ha i frysen färdiga att ta fram till fikat!
De här kokoskakorna bakade jag inför mitt avskedsfika när jag bytte jobb nu i våras. Eftersom de är glutenfria och går att göra mjölkfria (med mjölkfritt margarin) så passade de extra bra eftersom det var ett gäng allergiker på fikat.

För att göra dem extra fina och ärligt talat spara tid på att slippa göra noggranna små toppar så klickade jag smeten i små söta minimuffinsformar från Lagerhaus.
Receptet kommer från min kära gamla vän Sju Sorters Kakor. 
 
Kokoskakor
ca 30-35 st
 
200 g riven kokos
50g smör (eller mjölkfritt margarin vid allregi)
2 ägg
1½ dl socker
 
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Vänd ner kokos och smör och låt blandningen svälla i ca 10-15 min
Klicka upp smaten i små muffinsformar
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min tills de är gyllenbruna.
 
Foto: NyTinat
#1 - - Johanna :

Hej! Jag sökte på google efter moussetårta och klickade mig in på din tropiska moussetårta med chokladbotten och tänkte den MÅSTE jag göra till dotterns kalas i helgen!
Men en fråga, var kan jag hitta tropisk fruktpure??
Hoppas, hoppas på svar
Hälsningar Johanna
Persson.johanna@live.se

Svar: Hej! Vad roligt!Jag brukar jaga fruktpuré i barnmatshyllan, annars är en tetra JO nektarkoncentrat ett säkert kort. Smaka av med sockret beroende på hur sötad purén eller nectaren är.
Två andra av mina tårtor som är helt himmelska är med blåbär och hallon (också med chokladbotten): http://nytinat.se/2010/march/nationaldagstartan-kanske.html
eller en med jordgubbssmak och havresmulbotten: http://nytinat.se/2014/june/jordgubbsmoussetarta-med-havresmulbotten.html
Hoppas tårtan blir lyckad och dottern blir nöjd!
/Christina
Christina