Ostplättar

En av få saker jag saknar på LCHF är bröd. En riktigt fluffig nybakad baguette med smör på är svårslaget, eller rostat bröd, frallor, you name it, en solig lördagmorgon.
Så första gången jag bakade ostplättar blev jag redigt besviken - inte bröd. Punkt.
Men ett par månader senare bakar jag en sats nästan varje vecka och är nästintill beroende!
Receptet jag har utgått ifrån kommer från Tjockkocken, men jag kör dubbel sats och byter ut lite fiberhusk mot pofiber. Allra godast är de nybakade (men svalnade) med ett tjockt lager Bregott och ost på.
Går utmärkt att både frysa och köra i brödrosten!
Ostplättar
16 st
6 ägg
5 msk färskost eller creme fraiche
200 g riven ost (mild variant blir godast)
1 msk bakpulver
2 msk fiberhusk
2 msk pofiber
3 msk krossade linfrön
1 krm salt
Frön till dekoration, tex pumpafrön och solrosfrön (funkar utan också)
Sätt ungnen på 200°C
Vispa upp äggen tillsammans med färskosten
Tillsätt bakpulver, fiberhusk, pofiber och linfrön
Rör till en jämn smet och låt svälla 5-10 min
Vänd ner osten så den fördelas jämnt i smeten
Klicka ut 16 högar på plåtar med bakplåtspapper (en sån här skopa gör det lättare att få jämna högar)
Strö ev över lite frön
Jag brukar grädda mina en vals ovanför mitten av ugnen med varmluftsläget på i ca 12-15 min tills de är gyllenbruna.
Foto: NyTinat
Och så vackra de blev också :D